4 könnyű és finom piskóta
Mi más dobhatná fel a szürke hétköznapokat, mint egy könnyen elkészíthető, ízletes piskóta? Lehet natúr, akár borral lelocsolt, és persze a csoki sem hiányozhat!
Egyszerű piskóta
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1,5 dl cukor
- 1 dl tej
- 2 kiskanál vaníliás cukor
- 2 kiskanál sütőpor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg liszt
Melegítsd fel a vajat, majd öntsd hozzá a langyos tejet. A tojásokat a cukorral keverd simára, de ne habosra, ehhez öntsd a langyos tej-vaj keveréket, és végül a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben úgy 45 percig süsd, anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnád. Ez az alaptészta különböző krémekkel tölthető, de önmagában is zamatos, nem száraz sütemény.
Narancsos szelet
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- 2 kanál kakaó
- fél csomag sütőpor
- 1,5 dl olaj
A krémhez:
- 25 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 dl keményre vert tejszín
- 2 vaníliás pudingpor
- 7 dl narancslé
A tészta hozzávalóiból süss piskótát, majd vedd kétfelé a kisült tésztát. A túrót kavard habosra a vajjal és a porcukorral, majd a keményre vert tejszínt add hozzá, és jól keverd el. Töltsd meg vele a piskótát, utána készítsd el a mázat a tetejére. A vaníliás pudingport keverd ki, majd főzd össze a narancslével. Ha langyosra hűlt, vond be vele a piskótát. Egy órára tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen a teteje és a krém.
Citromos piskóta aszalt gyümölccsel
Hozzávalók:
-
6 db tojás
-
12 dkg kristálycukor
-
12 dkg liszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 evőkanál olvasztott vaj
-
fél marék tört dióbél
-
10 dkg aszalt gyümölcs
-
2 db citrom héja és leve
Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a tört diót keverd a lisztbe. A tojások sárgáit habosítsd fel a vaníliás cukorral, a citromok levével és reszelt héjával. A tojásfehérjét a kristálycukorral verd selymes habbá. A két tojáshabot egymással óvatosan keverd el, add hozzá a lisztet, végül az olvasztott vajat is. Töltsd tepsibe, és közepesen forró, 180 fokos sütőben süsd ki. Ha kihűlt, szeleteld kockákra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Szőlős piskóta
Hozzávalók:
-
12 db babapiskóta
-
2 dl édes fehérbor
-
10 dkg dió vagy meghámozott mandula
-
3 tojás
-
40 dkg fehér szőlő
-
4 evőkanál cukor
-
1 citrom
A babapiskótákat törd darabokra, és rakd mély üvegtál vagy talpas poharak aljára, majd locsold meg a bor felével. A dió felét durvára vágva szórd a piskótára. A szőlőt szemezd le, és a felét szintén tedd a piskótára. A tojást kevergesd fehéredésig a cukorral nyeles serpenyőben, utána a bor másik felével engedd fel. Reszeld bele a citrom héját, a levét facsard bele, és keverd ki. Nagyobb lábosban forralj vizet, a serpenyőt állítsd bele, és a krémet kevergetve addig hagyd a gőzön, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor öntsd a piskótára, és ha kihűlt, fél napra tedd hűtőbe. Tálalás előtt díszítsd a maradék dió- és szőlőszemekkel.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény