4 könnyű és finom piskóta
Mi más dobhatná fel a szürke hétköznapokat, mint egy könnyen elkészíthető, ízletes piskóta? Lehet natúr, akár borral lelocsolt, és persze a csoki sem hiányozhat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszerű piskóta

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1,5 dl cukor
  • 1 dl tej
  • 2 kiskanál vaníliás cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg liszt

Melegítsd fel a vajat, majd öntsd hozzá a langyos tejet. A tojásokat a cukorral keverd simára, de ne habosra, ehhez öntsd a langyos tej-vaj keveréket, és végül a sütőporos lisztet.

Előmelegített sütőben úgy 45 percig süsd, anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnád. Ez az alaptészta különböző krémekkel tölthető, de önmagában is zamatos, nem száraz sütemény.

Narancsos szelet

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 4 kanál liszt
  • 2 kanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 dl olaj

A krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl keményre vert tejszín
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 7 dl narancslé

A tészta hozzávalóiból süss piskótát, majd vedd kétfelé a kisült tésztát. A túrót kavard habosra a vajjal és a porcukorral, majd a keményre vert tejszínt add hozzá, és jól keverd el. Töltsd meg vele a piskótát, utána készítsd el a mázat a tetejére. A vaníliás pudingport keverd ki, majd főzd össze a narancslével. Ha langyosra hűlt, vond be vele a piskótát. Egy órára tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen a teteje és a krém.

Citromos piskóta aszalt gyümölccsel

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • fél marék tört dióbél
  • 10 dkg aszalt gyümölcs
  • 2 db citrom héja és leve

Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a tört diót keverd a lisztbe. A tojások sárgáit habosítsd fel a vaníliás cukorral, a citromok levével és reszelt héjával. A tojásfehérjét a kristálycukorral verd selymes habbá. A két tojáshabot egymással óvatosan keverd el, add hozzá a lisztet, végül az olvasztott vajat is. Töltsd tepsibe, és közepesen forró, 180 fokos sütőben süsd ki. Ha kihűlt, szeleteld kockákra.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Szőlős piskóta

Hozzávalók:

  • 12 db babapiskóta
  • 2 dl édes fehérbor
  • 10 dkg dió vagy meghámozott mandula
  • 3 tojás
  • 40 dkg fehér szőlő
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 citrom

A babapiskótákat törd darabokra, és rakd mély üvegtál vagy talpas poharak aljára, majd locsold meg a bor felével. A dió felét durvára vágva szórd a piskótára. A szőlőt szemezd le, és a felét szintén tedd a piskótára. A tojást kevergesd fehéredésig a cukorral nyeles serpenyőben, utána a bor másik felével engedd fel. Reszeld bele a citrom héját, a levét facsard bele, és keverd ki. Nagyobb lábosban forralj vizet, a serpenyőt állítsd bele, és a krémet kevergetve addig hagyd a gőzön, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor öntsd a piskótára, és ha kihűlt, fél napra tedd hűtőbe. Tálalás előtt díszítsd a maradék dió- és szőlőszemekkel.

Ezt is szeretjük