4 könnyű és finom piskóta
Mi más dobhatná fel a szürke hétköznapokat, mint egy könnyen elkészíthető, ízletes piskóta? Lehet natúr, akár borral lelocsolt, és persze a csoki sem hiányozhat!

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Meghan Markle és Kim Kardashian ugyanarra a trükkre esküszik: ettől olyan hibátlan a bőrük »

Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű piskóta

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1,5 dl cukor
  • 1 dl tej
  • 2 kiskanál vaníliás cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg liszt

Melegítsd fel a vajat, majd öntsd hozzá a langyos tejet. A tojásokat a cukorral keverd simára, de ne habosra, ehhez öntsd a langyos tej-vaj keveréket, és végül a sütőporos lisztet.

Előmelegített sütőben úgy 45 percig süsd, anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnád. Ez az alaptészta különböző krémekkel tölthető, de önmagában is zamatos, nem száraz sütemény.

Narancsos szelet

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 4 kanál liszt
  • 2 kanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 dl olaj

A krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl keményre vert tejszín
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 7 dl narancslé

A tészta hozzávalóiból süss piskótát, majd vedd kétfelé a kisült tésztát. A túrót kavard habosra a vajjal és a porcukorral, majd a keményre vert tejszínt add hozzá, és jól keverd el. Töltsd meg vele a piskótát, utána készítsd el a mázat a tetejére. A vaníliás pudingport keverd ki, majd főzd össze a narancslével. Ha langyosra hűlt, vond be vele a piskótát. Egy órára tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen a teteje és a krém.

Citromos piskóta aszalt gyümölccsel

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • fél marék tört dióbél
  • 10 dkg aszalt gyümölcs
  • 2 db citrom héja és leve

Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a tört diót keverd a lisztbe. A tojások sárgáit habosítsd fel a vaníliás cukorral, a citromok levével és reszelt héjával. A tojásfehérjét a kristálycukorral verd selymes habbá. A két tojáshabot egymással óvatosan keverd el, add hozzá a lisztet, végül az olvasztott vajat is. Töltsd tepsibe, és közepesen forró, 180 fokos sütőben süsd ki. Ha kihűlt, szeleteld kockákra.

Szőlős piskóta

Hozzávalók:

  • 12 db babapiskóta
  • 2 dl édes fehérbor
  • 10 dkg dió vagy meghámozott mandula
  • 3 tojás
  • 40 dkg fehér szőlő
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 citrom

A babapiskótákat törd darabokra, és rakd mély üvegtál vagy talpas poharak aljára, majd locsold meg a bor felével. A dió felét durvára vágva szórd a piskótára. A szőlőt szemezd le, és a felét szintén tedd a piskótára. A tojást kevergesd fehéredésig a cukorral nyeles serpenyőben, utána a bor másik felével engedd fel. Reszeld bele a citrom héját, a levét facsard bele, és keverd ki. Nagyobb lábosban forralj vizet, a serpenyőt állítsd bele, és a krémet kevergetve addig hagyd a gőzön, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor öntsd a piskótára, és ha kihűlt, fél napra tedd hűtőbe. Tálalás előtt díszítsd a maradék dió- és szőlőszemekkel.

Ezt is szeretjük