20 perces tepsis sütik
Egy finom süti bármikor jól jöhet. Akár a vendégeknek, akár baráti összejövetelre, vagy hétvégére a családnak. 4 ínycsiklandozó tepsis sütit kínálunk most neked!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kókuszos mézes

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 dl tej

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 0,5 dl rum

Egy nagyobb tálban gyúrd össze a vajat a sütőporral elkevert liszttel. Add hozzá a cukrot, a tojást, a tejet, végül a megolvasztott, de nem meleg mézet. Készíts belőle egy jól kidolgozott tésztát, és kivajazott, kilisztezett tepsiben, közepes lángon süsd meg.
Készítsd el a krémet: a megolvasztott vajhoz keverd hozzá a cukrot, a kakaót és a rumot. Ebbe a meleg krémbe mártsd a szeletekre vágott tésztát, majd finoman forgasd bele a kókuszreszelékbe.

Mogyorólepény

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg mogyoró
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • szódabikarbóna

A mázhoz:

  • 25 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál vaj

Egy nagyobb tálban alaposan dolgozd össze a lisztet a vajjal, a zsírral és a tojással. Add hozzá a cukrot, a darált mogyorót és egy csipet szódabikarbónát, majd a tejjel locsolgatva jól gyúrd át. Nyújtsd ki tepsi nagyságúra a tésztát, és előmelegített sütőben, közepes lángon süsd készre. Közben készítsd el a mázat is: egy hőálló tálban forrald fel a cukrot, a kakaót és 0,5 dl vizet, majd a tűzről levéve keverd bele a vajat. Még melegen öntsd rá a megsült tésztára, hagyd kihűlni, végül szeleteld fel.

Londoni szelet

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 üveg savanykás lekvár

A habhoz:

  • 15 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojásfehérje

A lisztet tedd egy tálba, jól morzsold el a vajjal és a tojássárgákkal. Ízesítsd cukorral és rummal, majd keverd el csomómentesre. Kilisztezett deszkán nyújtsd megfelelő méretűre. Tedd kivajazott, kilisztezett tepsibe, és lassú lángon félig süsd meg. Közben készíts kemény habot a tojásfehérjékből és a cukorból, amibe finoman keverd bele a diót. Vedd ki a sütőből a félig megsült tésztát, kend meg lekvárral, a tetejét pedig borítsd be a diós habbal. Lassú tűznél, rövid idő alatt süsd készre. Ha kihűlt, vágd téglalap formájú szeletekre.

Túrós alma vaníliamártásban

Hozzávalók:

  • 5 közepes alma
  • 20 dkg túró
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál búzakeményítő

Az apróra morzsolt túrót keverd simára a két tojással. Ízesítsd mazsolával, cukorral és a reszelt citromhéjjal. A megtisztított almák magházát óvatosan vájd ki, majd rendezd őket egymás mellé egy vajjal kikent tepsibe. A magház helyét töltsd meg a mazsolás túrókrémmel. A megolvasztott vajat jól keverd el a búzakeményítővel, a tejjel és a vaníliás cukorral, majd öntsd az almák közé. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük