20 perces tepsis sütik
Egy finom süti bármikor jól jöhet. Akár a vendégeknek, akár baráti összejövetelre, vagy hétvégére a családnak. 4 ínycsiklandozó tepsis sütit kínálunk most neked!
Kókuszos mézes
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál méz
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 dl tej
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- 0,5 dl rum
Egy nagyobb tálban gyúrd össze a vajat a sütőporral elkevert liszttel. Add hozzá a cukrot, a tojást, a tejet, végül a megolvasztott, de nem meleg mézet. Készíts belőle egy jól kidolgozott tésztát, és kivajazott, kilisztezett tepsiben, közepes lángon süsd meg.
Készítsd el a krémet: a megolvasztott vajhoz keverd hozzá a cukrot, a kakaót és a rumot. Ebbe a meleg krémbe mártsd a szeletekre vágott tésztát, majd finoman forgasd bele a kókuszreszelékbe.
Mogyorólepény
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg mogyoró
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- szódabikarbóna
A mázhoz:
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál vaj
Egy nagyobb tálban alaposan dolgozd össze a lisztet a vajjal, a zsírral és a tojással. Add hozzá a cukrot, a darált mogyorót és egy csipet szódabikarbónát, majd a tejjel locsolgatva jól gyúrd át. Nyújtsd ki tepsi nagyságúra a tésztát, és előmelegített sütőben, közepes lángon süsd készre. Közben készítsd el a mázat is: egy hőálló tálban forrald fel a cukrot, a kakaót és 0,5 dl vizet, majd a tűzről levéve keverd bele a vajat. Még melegen öntsd rá a megsült tésztára, hagyd kihűlni, végül szeleteld fel.
Londoni szelet
Hozzávalók:
-
20 dkg liszt
-
15 dkg vaj
-
2 tojássárgája
-
10 dkg cukor
-
2 evőkanál rum
-
1 üveg savanykás lekvár
A habhoz:
-
15 dkg dió
-
20 dkg cukor
-
5 tojásfehérje
A lisztet tedd egy tálba, jól morzsold el a vajjal és a tojássárgákkal. Ízesítsd cukorral és rummal, majd keverd el csomómentesre. Kilisztezett deszkán nyújtsd megfelelő méretűre. Tedd kivajazott, kilisztezett tepsibe, és lassú lángon félig süsd meg. Közben készíts kemény habot a tojásfehérjékből és a cukorból, amibe finoman keverd bele a diót. Vedd ki a sütőből a félig megsült tésztát, kend meg lekvárral, a tetejét pedig borítsd be a diós habbal. Lassú tűznél, rövid idő alatt süsd készre. Ha kihűlt, vágd téglalap formájú szeletekre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Túrós alma vaníliamártásban
Hozzávalók:
-
5 közepes alma
-
20 dkg túró
-
5 dl tej
-
2 tojás
-
5 dkg mazsola
-
2 evőkanál cukor
-
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
-
5 dkg vaj
-
2 evőkanál vaníliás cukor
-
2 evőkanál búzakeményítő
Az apróra morzsolt túrót keverd simára a két tojással. Ízesítsd mazsolával, cukorral és a reszelt citromhéjjal. A megtisztított almák magházát óvatosan vájd ki, majd rendezd őket egymás mellé egy vajjal kikent tepsibe. A magház helyét töltsd meg a mazsolás túrókrémmel. A megolvasztott vajat jól keverd el a búzakeményítővel, a tejjel és a vaníliás cukorral, majd öntsd az almák közé. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény