4 mennyei, csokis tepsis süti
Csoki nélkül elképzelhetetlen lenne az élet, nem beszélve a csokis sütikről. Gyors és finom receptjeinkkel könnyen kiélheted függőségedet.
A csokoládét az istenek eledeleként is emlegetik. Az íze semmihez sem hasonlítható kulináris élvezetet nyújt. Az ősi maja kultúrában mágikus erőt tulajdonítottak neki, és depresszió ellen is használták.
Ha a nyár elmúltával valami igazán csokis finomsággal dobnád fel magad, akkor süsd meg a tepsis édességek egyikét.
Triplacsokis brownie
Hozzávalók:
- 35 dkg étcsokoládé
- 35 dkg vaj
- 35 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 10 dkg tejcsokoládé-pasztilla
- 10 dkg fehércsokoládé-pasztilla
- 4 tojás
- fél rúd vanília
- 1 teáskanál só
Az étcsokit olvaszd meg a vajjal, majd hűtsd le. Keverd bele egyenként a tojásokat, a vanília kikapart magjait, a sót, a cukrot, a lisztet, a tej- és fehércsoki-pasztillákat. Ha az utóbbit nem tudod beszerezni, akkor apróra vágott csokoládéval helyettesítheted. A masszát öntsd kivajazott, lisztezett tepsibe, és előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 30 percig. A süteményt kockázd fel, és szórd meg porcukorral.
Csokiszeletek mandulával
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál cukor
- pici só
A tetejére:
- 20 dkg cukor
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg őrölt mandula
- 3 szelet reszelt étcsokoládé
A vajból, a lisztből, a tojássárgájából és a cukorból a citrom levével és kevés sóval gyúrj tésztát. Nyújtsd ki vékonyra, tedd kivajazott, lisztezett tepsibe, és mérsékelt hőfokon félig süsd meg.
Ha kihűlt a tészta, a cukorból, a kemény habbá vert tojásfehérjékből, a reszelt étcsokiból és az őrölt mandulából készíts sűrű mázat. Kend rá a kihűtött tésztára, és süsd tovább addig, amíg a teteje meg nem szárad. Ha újra kihűl, szeleteld fel a sütit.
Diós-csokis
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott étcsokoládé
- fél csomag sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- darabolt dió
- csipet só
Az étcsokoládét gőz felett olvaszd fel. Keverd habosra a vajat a tojások sárgájával és a porcukorral. Add hozzá a lisztet, az olvasztott étcsokit, a sütőport, a szódabikarbónát, majd a végén a tojások felvert, kemény habját. Öntsd a tésztát vajazott, lisztezett tepsibe, és szórd meg a tetejét dióval. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csokis-vajas keksz
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dkg reszelt étcsokoládé
Az alapanyagokból gyúrj tésztát, és nyújtsd ki vékonyra. Amilyen formád van otthon, azzal szaggasd ki a sütit. Rakd a figurákat vajjal kikent, lisztezett tepsibe, és 180 fokon süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény