4 hipergyors süti

Az ünnepi rohanásban

Elborítanak a teendők az év végi kapkodásban, de a család édességre vágyik? Sütijeinket akár az esti film szünetében is elkészítheted.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kevert meggyes lepény

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • fahéj
  • porcukor

Keverd habosra a vajat a tojások sárgájával és a kristálycukorral, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsd az egészet kivajazott és lisztezett tepsibe - kicsit sűrűbb állagú lesz a tészta, ne ijedj meg! Szórd bele a magozott meggybefőttet, és hintsd meg fahéjjal. Tedd forró sütőbe, és közepes lángon süsd harminc percig. Ha kész van, hintsd meg a tetejét porcukorral, és már tálalhatod is.


Olcsó süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg kristálycukor
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • másfél kiskanál szódabikarbóna
  • másfél kanál fahéj
  • 8 evőkanál lekvár
  • 15 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • vagdalt dió a tetejére

A fentieket keverd simára, és öntsd kivajazott és kilisztezett tepsibe. Tedd forró tepsibe, majd mérsékelt lángon süsd harminc percig. Ha kész van, vágd fel, porcukrozd, és már kész is!


Könnyű kefires

Hozzávalók:

  • 2 pohár kefir
  • 2,5 csésze cukor
  • 1 csésze étolaj
  • 4 csésze liszt
  • 1 sütőpor
  • 4 tojás
  • gyümölcs

Keverd össze a hozzávalókat szép simára, majd szórj bele bármilyen kedvedre való gyümölcsöt. Előmelegített sütőben süsd közepes lángon harminc percig. Vágd közepes kockákra, és már nassolhattok is!


Csigabiga tekercs

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • kevés porcukor
  • víz
  • 1 csomag sütőpor
  • baracklekvár

A három tojássárgáját keverd ki a cukorral, hagyd állni addig, amíg felvered a tojásfehérjéket pici vízzel és porcukorral. A két keveréket öntsd össze, és add hozzá a sütőporos lisztet. A tésztát simítsd el egy tepsi hátulján sütőpapíron, majd mehet be a sütőbe. Amikor barnul a teteje, vedd ki, és válaszd el a papírtól. Kend meg lekvárral, tekerd fel, hagyd kicsit állni - ha rögtön felfaljátok, akkor is isteni.

Ezt is szeretjük