4 csodás piskóta receptje

A piskótától sokan tartanak, pedig nem nehéz megsütni. Lekvárral, kakaóval vagy gyümölccsel tálalva tökéletes desszert lehet belőle az édességfüggőknek.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs ötleted, hogy milyen desszertet csinálj vasárnap délutánra, csak keverj össze néhány dolgot, és süss könnyű, levegős piskótát.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ne félj, nem olyan ördöngösség, mint ahogyan a legtöbben azt elképzelik, nyugodtan vágj bele.

A tökéletes piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.

Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

Barackos-vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 50 dkg őszibarack - konzervből is jó
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, a tejet. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd szitáld bele a masszába. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és öntsd bele egy tepsibe. Az őszibarackot kockázd fel, és szórd a tészta tetejére. Előmelegített sütőben süsd tűpróbáig.

Kakaós piskóta vaníliafagyival

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 8 dkg kakaó
  • 6 tojás
  • vaníliafagyi

A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval keverd habosra. Szitáld bele a lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a kakaós masszába. Öntsd kivajazott, lisztezett formába, és süsd meg. Várd meg, míg kihűl, vágd kicsi kockákra, és szórd meg a tetejét porcukorral. Vaníliafagyival tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Almás piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 60 dkg alma
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • fahéj

A tojásfehérjét verd kemény habbá. Tedd bele apránként a cukrot, és verd tovább. Ezután tedd bele egyesével a tojássárgákat, majd a sütőporos lisztet szitáld bele. Keverd össze, és előmelegített sütőben süsd meg. Az almát hámozd meg és reszeld le. Szórj rá cukrot, illetve fahéjat. Állandó kevergetés mellett párold meg. Amikor a piskóta megsült, tedd rá nedves konyharuhára, és óvatosan tekerd fel. Hagyd így kihűlni. Ezután kend rá az almás tölteléket, és újra csavard fel. Szeletelve tálald.

Ezt is szeretjük