Túrós batyu

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Tésztához

  • 4 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kg finomliszt
  • egy késhegynyi só

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 ek. cukor
  • 2 ek. tejföl
  • ízlés szerint mazsola (5-10 dkg)

Kenéshez

  • 1 felvert tojás
  • Sütés utáni szóráshoz 1 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóinak szobahőmérsékletűnek kell lennie. A tejet a mikróban meglangyosítom, beleszórom a cukrot és megfuttatom az élesztőt. A lisztet egy nagyobb tálba szitálom, beleteszem a felfutott élesztőt, a margarint, a tojást, a tejfölt, pici sót és tésztává gyúrom. Amikor elválik a kezemtől, és nem ragad, akkor már jó. (Ha szükséges, pici lisztet a gyúrás közben még adok hozzá, vagy tejjel lazítom.) Tiszta konyharuhával befedem és meleg helyen, egy órán át kelesztem. Közben a hozzávalókból sima túrókrémet készítek. A túrót villával áttöröm, a cukorral, a citromhéjjal, a tejföllel, a vaníliás cukorral alaposan összekeverem, majd beleteszem a mazsolát.
A megkelt tésztát lisztezett lapon kinyújtom téglalap alakúra, kb. fél centi vastagra. Késsel egyforma 10X10 cm-es darabokra vágom, ezek közepébe túrótölteléket halmozok. Ezt úgy teszem, hogy maradjon hely az átellenes sarkokat összecsippenteni. A batyukat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezem, felvert tojással megkenem, és egy picit hagyom kelni a sütőlapon is. Ez alatt a villanytűzhelyemet előmelegítem 180 fokra, majd a batyukat betolom a sütőbe. Szép pirosra sütőm kb. 30-35 perc alatt, légkeveréssel.
Amikor megsült, megszórom porcukorral. (Teaszűrőbe teszem és finoman, vékony rétegben meghintem.) Van, aki a forró batyut olvasztott margarinnal keni meg, mert így szép fényes lesz. Az elkészült süti puha és ízletes.

Ezt is szeretjük