Farsangi fánk
Farsangra és húsvétra mindig elkészítjük.
Farsangi fánk
Hozzávalók 8 személyre
- 500 g liszt
- 1 cs élesztő
- 60 ml tej
- 60 ml víz
- 3 tojássárgája
- 2 egész tojás
- 60 g cukor
- 1 cs vanillin cukor
- 1 citrom leve
- 1 kk só
- 1 ek rum
- 60 g kikevert vaj
- Zsiradék a sütéshez
- porcukor a hintéshez
- baracklekvár a töltéshez.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben fölfuttatjuk, a langyos vízzel együtt a liszthez adjuk és elkeverjük, majd 30 percig pihentetjük. Közben a tojások sárgáját, az egész tojásokat, cukrot, vanillin cukrot, citromot, sót, rumot összemixeljük, és a habosra kevert vajhoz adjuk. A liszttel selymes tésztává dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztából golyókat formálunk vagy kinyújthatjuk, és kiszaggathatjuk, utána 20 percig letakarva pihentetjük. A zsiradékot 170 C fokra hevítjük, a fánkok mindkét felét kb. 3-3 percig sütjük, majd lecsepegtetjük. Porcukrozzuk, és kajszilekvárral kínáljuk.




Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció