Farsangi fánk

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Farsangra és húsvétra mindig elkészítjük.

Farsangi fánk

Hozzávalók 8 személyre:

  • 500 g liszt
  • 1 cs élesztő
  • 60 ml tej
  • 60 ml víz
  • 3 tojássárgája
  • 2 egész tojás
  • 60 g cukor
  • 1 cs vanillin cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 kk só
  • 1 ek rum
  • 60 g kikevert vaj
  • Zsiradék a sütéshez
  • porcukor a hintéshez
  • baracklekvár a töltéshez.
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben fölfuttatjuk, a langyos vízzel együtt a liszthez adjuk és elkeverjük, majd 30 percig pihentetjük. Közben a tojások sárgáját, az egész tojásokat, cukrot, vanillin cukrot, citromot, sót, rumot összemixeljük, és a habosra kevert vajhoz adjuk. A liszttel selymes tésztává dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztából golyókat formálunk vagy kinyújthatjuk, és kiszaggathatjuk, utána 20 percig letakarva pihentetjük. A zsiradékot 170 C fokra hevítjük, a fánkok mindkét felét kb. 3-3 percig sütjük, majd lecsepegtetjük. Porcukrozzuk, és kajszilekvárral kínáljuk.

1
2
3
Ezt is szeretjük