Tündérsüti

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mikor megláttam ezt a csodaszép sütit, egyből szimpatizáltam vele:) Ennek a desszertnek szerintem kevesen tudnak ellenállni, mint ahogy én sem tudtam. Ugye milyen szemet gyönyörködtető!? Omlós linzerszerű tésztáján egy habkönnyű ízletes pudingkrém található ... szóval isteni finom és olyan tündéres! :) Kislányos anyukáknak kötelező elkészíteni ... ;)

Tündérsüti

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 5 db tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Pudingkrém hozzávalói

  • 2 cs. puncs ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 9 ek. cukor
  • 450 g tejföl
  • 5 db tojásfehérje
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • piros ételszínezék (pár csepp)

Szóráshoz

  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből, a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük, félretesszük, és még forrón belekeverjük a tejfölt. Utána a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a tejfölös pudingba óvatosan belekeverjük. Végül pedig a rumaromát és a ételszínezéket is beletesszük. Jó alaposan összekeverjük.

2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.

3. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A tésztát 60-40% arányban kétrészre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, majd erre rá öntjük a pudingkrémet. A megmaradt tésztából pedig rudakat sodrunk, amiket rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.

4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. (Én sülés közben sütőpapírt helyeztem a tetejére.)

5. Mikor megsült, és kihűlt a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt szép egyforma kockákra felvágjuk. és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Ezt is szeretjük