Bajai halászlé
Családi recept, nagypapáktól!
Bajai halászlé
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kg ponty
- 0.5 kg kárász
- 0.5 kg harcsa
- 3 fej vöröshagyma
- 4 fej cseresznye paprika
- 3 ek őrölt paprika
- só ízlés szerint
- 3.6 liter víz
- 1 csomag halászlé tészta
Elkészítés:
A halat feldaraboljuk és besózzuk 2-3 órával a főzés előtt, a belsőségeket nem sózzuk.
A hagymát felkockázzuk, majd a hallal és a vízzel együtt beletesszük a bográcsba.
Feltesszük a tűzre, mikor már forr, beletesszük az őrölt paprikát.
Mikor már látjuk, hogy kezd elfőni a paprika, elkezdjük kóstolni és a szerint sózni.
Összesen 40-45 percig főzzük, és az utolsó 10 percben beletesszük a halbelsőségeket és a cseresznyepaprikát.
Időközben megfőzzük a tésztát.
Miután levettük a tűzről, szűrjük és közben külön tálra kivesszük a halhúst.
Ezután tálaljuk a tésztával.

