Bajai halászlé
Családi recept, nagypapáktól!
Bajai halászlé
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kg ponty
- 0.5 kg kárász
- 0.5 kg harcsa
- 3 fej vöröshagyma
- 4 fej cseresznye paprika
- 3 ek őrölt paprika
- só ízlés szerint
- 3.6 liter víz
- 1 csomag halászlé tészta
Elkészítés:
A halat feldaraboljuk és besózzuk 2-3 órával a főzés előtt, a belsőségeket nem sózzuk.
A hagymát felkockázzuk, majd a hallal és a vízzel együtt beletesszük a bográcsba.
Feltesszük a tűzre, mikor már forr, beletesszük az őrölt paprikát.
Mikor már látjuk, hogy kezd elfőni a paprika, elkezdjük kóstolni és a szerint sózni.
Összesen 40-45 percig főzzük, és az utolsó 10 percben beletesszük a halbelsőségeket és a cseresznyepaprikát.
Időközben megfőzzük a tésztát.
Miután levettük a tűzről, szűrjük és közben külön tálra kivesszük a halhúst.
Ezután tálaljuk a tésztával.



Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció