Bajai halászlé

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Családi recept, nagypapáktól!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg ponty
  • 0,5 kg kárász
  • 0,5 kg harcsa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 fej cseresznye paprika
  • 3 ek őrölt paprika
  • só ízlés szerint
  • 3,6 liter víz
  • 1 csomag halászlé tészta
Recept idők

Elkészítés:

A halat feldaraboljuk és besózzuk 2-3 órával a főzés előtt, a belsőségeket nem sózzuk.
A hagymát felkockázzuk, majd a hallal és a vízzel együtt beletesszük a bográcsba.
Feltesszük a tűzre, mikor már forr, beletesszük az őrölt paprikát.
Mikor már látjuk, hogy kezd elfőni a paprika, elkezdjük kóstolni és a szerint sózni.
Összesen 40-45 percig főzzük, és az utolsó 10 percben beletesszük a halbelsőségeket és a cseresznyepaprikát.
Időközben megfőzzük a tésztát.
Miután levettük a tűzről, szűrjük és közben külön tálra kivesszük a halhúst.
Ezután tálaljuk a tésztával.

1
2
Ezt is szeretjük