Habos álom

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tipp: bármilyen bogyós gyümölccsel, de akár naranccsal, barackkal is készíthető.
Nagy előnye ennek a süteménynek, hogy gyorsan kész és sütni sem kell.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 14 db piskóta
  • 1 doboz mascarpone(250 gramm)
  • 1 tasak habtejszín(250 ml)
  • 1 bögre frissen főzött babkávé(250 ml)
  • 3 ek nyírfacukor
  • 1 dl málna
  • 1 dl ribizli(mirelit)
  • 6 kocka, 85% kakaótartalmú csoki
  • diónyi (3 dkg)vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy őzgerincformát kibélelünk frissentartó fóliával.
A habtejszínt egy tálba öntjük, habverővel 2-3 percig verjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot és kemény habot készítünk.
A szoba-hőmérsékletű mascarponét kanalanként belerakjuk és összekeverjük a tejszínhabbal.
Az őzgerincformába rétegezzük a piskótát, a krémet és a gyümölcsöket.
Először a mascarpones krémet tesszük, majd a piskótákat egyenként beleforgatjuk a kávéba és rárakjuk és kirakjuk vele az őzgerincformát. Erre tesszük ismét a krémet, maradt egy kis kanálnyi kávé rálocsoltam, majd ráhintettem a ribizlit és a málnát. Újabb krém következett, majd néhány szem gyümölcs. Lefóliázva hűtőbe tettem kb 1,5 órára, ezt követően egy órára a fagyasztóba raktam.
Tálaláskor kifordítottam a tepsiből és gyümölccsel kiraktam.
Egy fazékba vizet öntünk, erre egy tányért helyezünk, ebbe belerakjuk a csokit és a vajat gőz felett felolvasztjuk, majd a csokiöntettel meglocsoljuk a tetejét.

Vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezt is szeretjük