Madártej

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kiskorom óta imádja az egész család, anyukámnak volt egy régi receptkönyve, abban volt leírva. Azóta is csináljuk, amikor megkívánjuk, de legfőképp ünnepi alkalomra.
Tényleg mindenkinek ajánlom. Aki édesszájú, az biztos szeretni fogja, de az is, aki nem. :)

Madártej

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 liter tej
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 kávéskanál liszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A vaníliamártáshoz:
A tojássárgáját 1 dl tejjel, cukorral és liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliával felforraljuk, és forrón a tojássárgájához öntjük. Tűzön folytonosan keverve főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. A lényeg, hogy ne csomósodjon össze. Ha a tűzről levettük, beletesszük a vajat és elkeverjük. Ha kész, megvárjuk, hogy kihűljön.

A habokhoz:
A tojásfehérjét 5 kanál cukorral kemény habbá verjük. Egy lábosba vizet forralunk, és kanállal tojásnyi adagokat rakunk a vízbe. Egyszerre csak keveset, hogy meg tudjon nőni. Ha felemelkedett a hab, (kb. fél perc), megfordítjuk őket. Szűrőlapáttal kiszedjük, és beletesszük a vaníliamártásba.

A tetejére készíthetünk kis cukorból karamellt. Majd hidegen tálaljuk.

Ezt is szeretjük