Madártej

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Sikkes szettek pofonegyszerűen, ha nincs mit felvenned: így használd az alapdarabokat »

8 illatos testradír, amitől újjászületik a bőr: olyan lesz, mint a babáké »

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kiskorom óta imádja az egész család, anyukámnak volt egy régi receptkönyve, abban volt leírva. Azóta is csináljuk, amikor megkívánjuk, de legfőképp ünnepi alkalomra.
Tényleg mindenkinek ajánlom. Aki édesszájú, az biztos szeretni fogja, de az is, aki nem. :)

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 liter tej
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 kávéskanál liszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A vaníliamártáshoz:
A tojássárgáját 1 dl tejjel, cukorral és liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliával felforraljuk, és forrón a tojássárgájához öntjük. Tűzön folytonosan keverve főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. A lényeg, hogy ne csomósodjon össze. Ha a tűzről levettük, beletesszük a vajat és elkeverjük. Ha kész, megvárjuk, hogy kihűljön.

A habokhoz:
A tojásfehérjét 5 kanál cukorral kemény habbá verjük. Egy lábosba vizet forralunk, és kanállal tojásnyi adagokat rakunk a vízbe. Egyszerre csak keveset, hogy meg tudjon nőni. Ha felemelkedett a hab, (kb. fél perc), megfordítjuk őket. Szűrőlapáttal kiszedjük, és beletesszük a vaníliamártásba.

A tetejére készíthetünk kis cukorból karamellt. Majd hidegen tálaljuk.

Ezt is szeretjük