Csorba zöldfűszeres húsgombóccal

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csorba zöldfűszeres húsgombóccal

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20-25 dkg darált sertéscomb
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 20 dkg mirelit zöldbab
  • 1 dl mirelit zöldborsó
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • egy evőkanálnyi apróra vágott póréhagyma
  • metélőhagyma
  • petrezselyem
  • zöld kapor
  • lestyán
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipetnyi csilipaprika
  • 2 csipetnyi kurkuma
  • 2 teáskanál házi ételízesítő
  • két csipetnyi vargányapor
  • egy paradicsom
  • néhány szelet paprika
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 dl zsírszegény tejszín
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Először a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet,lestyánt(most szárított volt, kurkumát, sót, borsot, csilipaprikát.
Feltörjük a tojást és jól összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. két cm átmérőjű gombócokat formázunk.

Megpucoljuk a zöldségeket, felvágjuk.

Feltesszük a vizet főni, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kaprot, a lestyánt, a savanyú káposztát, a vargányaport, az ételízesítőt, és amikor felforrt, belerakjuk a gombócokat. Alacsony hőfokon főzzük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a feldarabolt répát, a petrezselyemgyökeret, és dinszteljük, majd rászórjuk a póréhagymát. Forgatjuk, nehogy leégjen. Rátesszük a lisztet, jól elkeverjük, majd felengedjük egy
bögre hideg vízzel, kiforraljuk, és hozzáadjuk a levesünkhöz. Beletesszük a mirelit zöldbabot, a paprikát, a paradicsomot, végül a zöldborsót, kis lángon készre főzzük. Ha szükséges, még ízesítjük. Egy tálba öntjük a tejszínt, adunk hozzá 2-3 merítőkanál levest, jól összekeverjük. Lezárjuk a lángot és hozzáöntjük a levesünkhöz.

Tálaláskor lehet hozzáadni tejfölt is.

1
2
3
Ezt is szeretjük