Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg csirkeaprólék
  • szárny
  • nyak
  • láb
  • 8 dkg margarin
  • 30 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1.5 l víz
  • 10 g cukor
  • 4 db húsleveskocka
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz
  • 12 dkg liszt
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A felolvasztott margarinon pároljuk a csirkeaprólékot, hozzáadjuk az 1db húsleveskockát, a kockákra vágott répát, és petrezselyemgyökeret. Öntünk hozzá egy kevés vizet, és tovább pároljuk. Mikor félig megpuhul, hozzáadjuk a zöldborsót, pároljuk tovább. Felöntjük 1,5 l hideg vízzel, majd megkeverve felforraljuk, hozzáadjuk a többi kockákat, és közepes lángon főzzük. Elkészítjük a galuskát, a tojást jól elkeverjük a vízzel, és a sóval, majd hozzátesszük a lisztet, és csomómentesre eldolgozzuk. Forrásban lévő levesbe szaggatjuk, pár percig főzzük. Ízlés szerint utóízesítjük ételízesítővel, őrölt borssal.

Ezt is szeretjük