Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg csirkeaprólék
- szárny
- nyak
- láb
- 8 dkg margarin
- 30 dkg zöldborsó
- 10 dkg sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1.5 l víz
- 10 g cukor
- 4 db húsleveskocka
- 1 db tojás
- 1 dl víz
- 12 dkg liszt
- 1 csipet só
Elkészítés:
A felolvasztott margarinon pároljuk a csirkeaprólékot, hozzáadjuk az 1db húsleveskockát, a kockákra vágott répát, és petrezselyemgyökeret. Öntünk hozzá egy kevés vizet, és tovább pároljuk. Mikor félig megpuhul, hozzáadjuk a zöldborsót, pároljuk tovább. Felöntjük 1,5 l hideg vízzel, majd megkeverve felforraljuk, hozzáadjuk a többi kockákat, és közepes lángon főzzük. Elkészítjük a galuskát, a tojást jól elkeverjük a vízzel, és a sóval, majd hozzátesszük a lisztet, és csomómentesre eldolgozzuk. Forrásban lévő levesbe szaggatjuk, pár percig főzzük. Ízlés szerint utóízesítjük ételízesítővel, őrölt borssal.