Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkeaprólék
  • szárny
  • nyak
  • láb
  • 8 dkg margarin
  • 30 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1,5 l víz
  • 10 gr cukor
  • 4 db húsleveskocka
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz
  • 12 dkg liszt
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A felolvasztott margarinon pároljuk a csirkeaprólékot, hozzáadjuk az 1db húsleveskockát, a kockákra vágott répát, és petrezselyemgyökeret. Öntünk hozzá egy kevés vizet, és tovább pároljuk. Mikor félig megpuhul, hozzáadjuk a zöldborsót, pároljuk tovább. Felöntjük 1,5 l hideg vízzel, majd megkeverve felforraljuk, hozzáadjuk a többi kockákat, és közepes lángon főzzük. Elkészítjük a galuskát, a tojást jól elkeverjük a vízzel, és a sóval, majd hozzátesszük a lisztet, és csomómentesre eldolgozzuk. Forrásban lévő levesbe szaggatjuk, pár percig főzzük. Ízlés szerint utóízesítjük ételízesítővel, őrölt borssal.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük