Tarkababkrémes szendvicsek házi kenyéren

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy baráti találkára készítettem ezt a receptet, mivel a vegán életmódot választottam, így fokozott figyelemmel tevékenykedem a konyhában, mint azelőtt. A babot azért választottam mert tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal és proteinnel. Barátnőmmel, aki szintén vegán, rengeteget főzünk együtt, viaskodunk, kreatívoskodunk, próbálunk minél változatosabban táplálkozni, és szeretjük megosztani másokkal is tapasztalatainkat. A szendvicseket jó sok zöldséggel készítettük. A babkrém kóstolgatása közben egyfolytában a májkrém ízére asszociáltam, így adtam végül hozzá a majorannát. Alig várom, hogy elkészítsem édesapáméknak és füllentsem, hogy májkrémes szendvicset fogyasztanak. (:

Tarkababkrémes szendvicsek házi kenyéren

Hozzávalók 2 személyre:

  • 300 g tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál majoranna
  • frissen őrölt feketebors
  • 1 teás kanál pirospaprika
  • 1 csapott teáskanál tengeri só
  • olíva olaj

Házi mákos-fokhagymás kenyér

  • 250 g fehérliszt
  • 150 g barnaliszt
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 1 teás kanál tengeri só
  • 1 csapott teáskanál kristálycukor
  • frissen őrölt feketebors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál mákmag
  • 20 g élesztő (vagy 10 g sütőpor)
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

Előkészítés: áztassuk be a babot egy nappal az elkészítés előtt. A kenyeret elkészíthetjük szintén előbb.

Tisztítsuk meg a piacon vásárolt vagy épp’ a kertben termő hozzávalókat. Főzzük puhára a babot egy kevés sóval. A kenyér gyúrásához - dagasztáshoz vegyünk elő egy nagy tálat, és a vízen kívül tegyük bele az összes hozzávalót. A vizet apránként adagolva adjuk hozzá a liszthez, bár lehetséges, hogy nem fogod használni mind a 2 dl-t, persze előfordulhat, hogy több vízre lesz szükséged. Készülj fel, hogy legalább tíz percig kell, hogy gyúrd a tésztádat. Ne lepődj meg, ha az nagyon esetlennek tűnik, ha esetleg úgy érzed, hogy túl sok vizet adtál, csak gyúrd tovább és érezd a különbséget egy-két perc elteltével. Ha viszont tényleg túl sok vizet adtál hozzá, akkor bátran nyúlj a liszthez és korrigáld az elbotlást. A tészta kész, ha a tapintása puha, de ujjnyomatod nem marad a felszínén. Takard le konyharuhával, ha jó időd van, plusz egy fedővel lefedve tedd ki a napra egy órára kelni. Amúgy tedd egy meleg helyre, hogy megkeljen a tészta.

Kockázzuk fel a vöröshagymát, és olívaolajon kevés sóval dinszteljük meg. A főtt babot, dinsztelt vöröshagymát, pucolt fokhagymát, sót, borsot, piros paprikát és kevés olívaolajt tegyük egy tálba és törjük össze botmixerrel. Kanállal keverjük hozzá a majorannát és az olívaolajt, míg krémes állagot kap. A krém elkészült, ha még izgalmasabbá akarod varázsolni, keverj hozzá egy evőkanál erős paprikát.
A megkelt tészta tetejét vagdossuk be, kenegessük meg kevés olívaolajjal, szórjuk meg mákmaggal és helyezzük a sütőbe 175 fokon 35-40 percre.

A megsült kenyeret takarjuk le konyharuhával, hagyjuk állni 10 percet. Szeleteljük fel a kenyeret, kenjük meg a babkrémmel, pakoljuk tele zöldségekkel.

A babkrémet használhatjuk szendvicsekhez, hidegtálakhoz és így tovább. A kenyeret használhatjuk szendvicsekhez, toastként, pirítósként, főzelékhez, levesekhez.
Ez az étel 100% vegán, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal és proteinnel, ellenben nem tartalmaz állati eredetű terméket: húst, halat, tojást, tejet, vajat.
Fogyaszd szeretettel, jó étvágyat kívánok

1
2
3
Ezt is szeretjük