Habos isler

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A receptet anyukámtól kaptam, a családom egyik kedvenc süteménye.

Habos isler

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál méz

Töltelék

  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kávéskanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd húsz percet hűtőben pihentetjük. Ezután fél cm vastagságúra kinyújtjuk és köröket szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztát addig sütjük, míg halvány barna nem lesz. A barnaságát a méz okozza. A korongokat hagyjuk kihűlni. A korongok felét ezután bevonjuk az étolajjal hígított olvasztott csokoládéval és hagyjuk dermedni. A 4 db tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett kemény habbá verjük. A bevonatlan korongra tojáshabot helyezünk evőkanál vagy habzsák segítségével, majd a tetejére csokoládés korongot teszünk.

Ezt is szeretjük