Áfonyás mákos guba

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Áfonyás mákos guba

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db vajas kifli
  • 10 dkg friss kékáfonya
  • 10 dkg őrölt mák
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db szufléforma, kb. 12 cm átmérőjű
  • 1 tk vaj a forma kenéséhez
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk cukor
  • 1 darabka vaníliarúd kikapart magja
Recept idők

Elkészítés:

A szufléformákat kenjük ki vajjal. A kifliket vágjuk ketté.
A tejet a vaníliával, a cukorral és a tejszínnel forraljuk fel, majd hűtsük le, és keverjük el benne a tojást.
A kifliket a kevés vajon pirítsuk át egy serpenyőben.
Ezután a tejes-tejszínes keverékbe mártsuk bele, és béleljük ki vele a szufléformát. Erre kerül a mák, amit a cukorral és citromhéjjal összekeverünk. Szórjunk rá kevés áfonyát, majd megint mákot. A kifli másik felét szintén mártsuk meg a tejben, és fedjük le a mákos részt vele. Ha mindkét formát megtöltöttük, akkor a maradék tejszínes keverékkel öntsük le. Forró sütőbe téve szép lassan süssük aranybarnára kb 25 perc alatt. Fordítsuk ki a formából, vágjuk ketté, és bármilyen főzött krémmel vagy pudinggal kínáljuk. Vaníliás porcukorral hintsük meg. Díszítsük még áfonyával.

1
2
3
Ezt is szeretjük