Sütőtökös piláf
Sütőtökös piláf
Hozzávalók 6 személyre
- 600 g csontos pulyka felsőcomb
- 0.5 kg sütőtök
- 2 db sárgarépa
- 3 szál szárzeller
- 1 db kápia paprika
- 100 g hámozott paradicsom (konzerv)
- 3 evőkanál paradicsomszósz
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kanál kurkuma
- 2 bögre rizs
- 1 kis kanál só
- frissen őrölt bors
- kisebb chili paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A pulykacombot enyhén sós vízben megfőzzük, alaplét készítünk belőle. Kicsontozzuk. Közben sütőbe tesszük a kisebb kockákra vágott, megsózott, és olívaolajjal megcsorgatott tököt 15 percre.
A többi zöldséget és a húst is csíkokra vágjuk.
A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kimagozott, karikákra vágott chilit, hozzáadjuk a kurkumát, valamint a fokhagymát. A kurkuma szép színt, különleges ízt ad a piláfnak. A hámozott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd fedő alatt pároljuk.
Kevés főzés után beletesszük a csíkokra vágott kápia paprikát és két bögre rizst.
Az alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a fűszeres lét. Elkeverjük a közben megsült sütőtök darabokkal is.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció