Egybensült kacsa

Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Nem tudjuk, sírjunk vagy nevessünk: rántott csirke cipőt dob piacra a KFC »

Vagány és szexi a bőrhatású nadrág: így viseld stílusosan »

Megújítja a bőrt és csökkenti a gyulladást: így használd a szalicilsavat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rendszeresen készítek kacsát, mert nagyon szeretjük, de egyben még sosem sütöttem, így most ennek is eljött az ideje. Picit féltem, hogy nem lesz elég ízes, vagy kiszárad, de összeszedtem minden bátorságomat, fűszereztem, előkaptam a római tálat és győztem.

A végeredmény egy szuper omlós, fantasztikus ízű, ropogós bőrű, fejedelmi kacsasült lett, így jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a receptet, mint ahogy azt is, hogy süssünk egyben kacsát!

Egybensült kacsa

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db kisebb pecsenyekacsa (ez a példány 1,3 kg volt)
  • 1 alma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 ág friss rozmaring
  • 2 ek kacsazsír
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát megmossuk, amennyiben szükséges megtisztítjuk a kóbor tokoktól, egy két ott maradt tolltól és alaposan bedörzsöljük kívül, belül sóval és borssal.

A vöröshagymát meghámozom és négy felé vágom. Az almát nem hámozom csak ezt is négy felé vágom és eltávolítom a magházát.

A negyedelt almát és vöröshagymát, a megtisztított fokhagymagerezdeket, két ág rozmaring kíséretében elrejtem a kacsa hasába, és hústűvel megtűzöm a pocakját.

A kacsazsírt elkenem a római tál alján, ráhelyezem a kacsát, hozzádobom a másik két rozmaringágat, lefedem a római tál tetejével és 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, 2 órát sütöm.

Ha a kacsa megpuhult, leveszem a római tál tetejét és további fél órára visszateszem sülni, de kb. 6-7 percenként kiveszem és meglocsolom a saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.

Ízlés szerint salátával, hagymás törtburgonyával kínálom.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük