Könnyű eperhab
Az interneten találtam rá az alap eperhab receptre, majd kisebb módosításokat belecsempészve pohárdesszertet kreáltam belőle. Habkönnyű desszert a nyári ebédek kiegészítőjeként.
Könnyű eperhab
Hozzávalók 2 személyre
- 200 g eper
- 2 db tojásfehérje
- pár csepp frissen facsart citromlé
- ízlés szerint édesítő
- 20 g cukormentes müzlialap
- tetejére: reszelt étcsoki
Elkészítés:
Az epret botmixerrel pürésítettem, mialatt vizet forraltam egy fazékban, melynek a tetejére applikáltam egy kis lábast, amibe beletettem a tojásfehérjét, a citromlevet és az édesítőt. Ezt kemény habbá vertem a gőz fölött, majd levettem, belekevertem az eperpürét, visszatettem a gőz fölé, és újból nekiestem a robotgéppel.
Végül poharakba rétegeztem: alulra müzlialap, rá hab, majd müzli, majd hab és a tetejére reszelt étcsokoládé.
