Kovászos uborka
Edesanyámtól tanultam
Kovászos uborka
Hozzávalók 4 személyre
- 2 literes üveg
- kovászolni való uborka
- 3 kiskanál só
- két szál kapor
- kisebb gézlap
- 2 szelet kenyér, nem friss
Elkészítés:
Liter vízbe 3 kk sót rakunk és elkeverjük. Az uborkát megmossuk, végeit levágjuk, hosszában bevágjuk, az üveg aljára két kisebb kaprot teszünk, beletesszük az uborkát, majd ráöntjük a sós levet, a tetejére gézbe csomagolt kenyeret teszünk és 3-4 napig a napon érleljük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept