Papírban sült pisztráng
Halat enni hallal? Bármikor vevő vagyok rá, a pisztráng pedig kimondottan az egyik nagy kedvencem.
Ez a papírban sült változat nálam igazi, gyorsan elkészíthető vendégváró fogás, mindig nagy sikert arat még azon barátok körében is, akik egyébként nem szeretik a halat. Van valami izgalom, ami körbelengi ezeket a kis tasakokat, mikor kibontjuk és a fantasztikus illatok egyszerre kiszabadulnak...
Néhány órával a "premier" előtt be szoktam fűszerezni a halakat, becsomagolom, beteszem a hűtőbe és egy órával az étkezés előtt sütőbe dugom.
Papírban sült pisztráng
Hozzávalók 2 személyre
- 2 pisztráng
- 10 citromkarika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szép rozmaringág
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehérbors
Elkészítés:
A pisztrángokat alaposan megmosom, megtisztítom. Mindkét oldalát bevagdalom és kívül-belül sózom, borsozom.
A fokhagymát vékony szeletekre vágom, minden bevágásba beledugok egy-egy szeletkét, a maradékot pedig beleteszem a hasába.
Olívaolajjal megkent sütőpapírra helyezem a halakat, a pocakjába teszem a fokhagyma mellé a rozmaringágat, 2-3 citromkarikát, a többit a bőrére fektetem, alaposan becsomagolom, és sütésig hűtőbe teszem.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 60 percet sütöm.
Salátával, mártogatóssal tálalom.
Jó étvágyat!
