Padlizsánkrém
Édesanyámtól kaptam az ötletet, amikor nem tudtam mit kezdeni egy padlizsánnal. Könnyű vacsorára készítem a családnak, két gyermekem is nagyon szereti.
Padlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre
- padlizsán
- vaj
- mustár
- fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Egy közepes méretű padlizsánt megpucolok, felkockázom és ételízesítős vízben puhára főzöm. Ha megfőtt, leöntöm a levét és leturmixolom (botmixerrel szoktam). Adok hozzá kb. 3 dkg vajat, két evőkanál mustárt, egy nagy gerezd fokhagymát áttörve. Só, bors, ízlés szerint, nem kell sok.
Lehűtöm. Tálaláskor paradicsomot szeletelek hozzá, krokettel vagy pirítóssal a legfinomabb, vagy akár friss kenyérrel is.
Volt, hogy nagyobb adagot készítettem, és lefagyasztottam belőle!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept