Padlizsánkrém
Édesanyámtól kaptam az ötletet, amikor nem tudtam mit kezdeni egy padlizsánnal. Könnyű vacsorára készítem a családnak, két gyermekem is nagyon szereti.
Padlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre
- padlizsán
- vaj
- mustár
- fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Egy közepes méretű padlizsánt megpucolok, felkockázom és ételízesítős vízben puhára főzöm. Ha megfőtt, leöntöm a levét és leturmixolom (botmixerrel szoktam). Adok hozzá kb. 3 dkg vajat, két evőkanál mustárt, egy nagy gerezd fokhagymát áttörve. Só, bors, ízlés szerint, nem kell sok.
Lehűtöm. Tálaláskor paradicsomot szeletelek hozzá, krokettel vagy pirítóssal a legfinomabb, vagy akár friss kenyérrel is.
Volt, hogy nagyobb adagot készítettem, és lefagyasztottam belőle!
![15874085 d3a8f4270db26fc12e6e0dce95c15f05 wm](https://kep.index.hu/1/0/5851/58511/585110/58511009_eb3f77aa2e4dc9e228d1f0e8cf7eca27_wm.jpg)