Padlizsánkrém

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Édesanyámtól kaptam az ötletet, amikor nem tudtam mit kezdeni egy padlizsánnal. Könnyű vacsorára készítem a családnak, két gyermekem is nagyon szereti.

Padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • padlizsán
  • vaj
  • mustár
  • fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes méretű padlizsánt megpucolok, felkockázom és ételízesítős vízben puhára főzöm. Ha megfőtt, leöntöm a levét és leturmixolom (botmixerrel szoktam). Adok hozzá kb. 3 dkg vajat, két evőkanál mustárt, egy nagy gerezd fokhagymát áttörve. Só, bors, ízlés szerint, nem kell sok.
Lehűtöm. Tálaláskor paradicsomot szeletelek hozzá, krokettel vagy pirítóssal a legfinomabb, vagy akár friss kenyérrel is.
Volt, hogy nagyobb adagot készítettem, és lefagyasztottam belőle!

15874085 d3a8f4270db26fc12e6e0dce95c15f05 wm
Ezt is szeretjük