Epres réteges krém
Epres réteges krém
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db babapiskóta
- 2 adag friss eszpresszó kávé
- 2 dl tejszín kemény habbá verve
- 12,5 dkg krémes ricotta
- 1 ek. narancslikőr vagy rum
- 2 csapott ek. porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy fél vaníliarúd kikapart belseje
- 20 dkg friss eper
Elkészítés:
Az epreket apró kockákra vágom. A tejszínt elektromos habverővel félkemény habbá verem. Hozzáadom a cukrot, a vaníliát, majd a ricottát és a narancslikőrt, az egészet krémmé keverem.
Friss kávét főzök, melyet egy tálba töltök. A kávéban gyorsan megmártok egymás után 4 babapiskótát, azonnal a tál aljára helyezem őket, szorosan egymás mellé. Erre kanalazom a tejszínes krém felét, majd egy réteg eperkockát szórok rá, ami a mennyiség fele. Erre újabb kávéba mártott piskótasort rakosgatok, de merőlegesen az alsó sorban pihenő piskótarétegre. Rásimítom a maradék krémet, a tetejére pedig elhelyezem az eper másik felét.
Legalább 1, de inkább 1,5 órát pihentetem a hűtőszekrényben, egyenesen onnan helyezem az asztalra.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept