Emeletes Pavlova-torta gyümölcsökkel

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

24 cm-es Pavlovához

  • 3 db tojásfehérje (nagy)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1/2 tk ecet (10%-os)
  • csipet só
  • _20 és 10 cm-es Pavlovához_
  • 5 db tojásfehérje (nagy)
  • 30 dkg porcukor
  • 1 ek kukoricakeményítő (púpozott)
  • 1/2 tk ecet (10%-os)
  • csipet só

Mascarponekrémhez

  • 35 dkg mascarpone (ízlés szerint lehet több is)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl habtejszín
  • gyümölcs ízlés szerint: eper, cseresznye, szeder
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot. Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, formázzunk egy kb. 24cm-es kört.
Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni.
Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A másik két Pavlova előkészítésével, és sütésével is így járjunk el!
Annyi különbséggel, hogy a sütőpapírra rajzoljunk egy 20 cm-es, és egy 10 cm-es kört, majd elosztva kanalazzuk rá a habot.

A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

A 24 cm-es lapot helyezzük egy tálcára, kanalazzunk rá a mascarponekrémből, rakjuk ki a gyümölcsökkel.
Ezután helyezzük rá a 20 cm-es lapot, kanalazzunk rá a krémből, és rakjuk ki a gyümölcsökkel.
Helyezzük rá a 10 cm-es lapot, tegyük rá a maradék krémet, pakoljuk rá a maradék gyümölcsöt.

Tálalás előtt, éles késsel szeleteljük fel.

1
2
Blog.hu ajánló