Gesztenyés bomba

Gesztenyés bomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g gesztenyemassza
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek. rum
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg meggy
  • 10 dkg babapiskóta
  • 1 dl tej
  • 2 dl kávé
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a gesztenyés krémet. A gesztenyemasszához adjunk 2 ek. porcukrot, majd a vajat, a habtejszínt, a rumot, és keverjük krémesre gépi habverővel vagy botmixerrel.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Keressünk egy kb. 18-20 cm átmérőjű tálat, és béleljük ki folpackkal. Tegyük bele a krém felét, majd erre a meggy felét. Ezt ismételjük meg még egyszer.
A kávét a tejjel összekeverjük, majd egyenként belemártjuk a babapiskótákat, és ezeket az utolsó meggyes rétegre tesszük.
Legalább 8 órára tegyük a bombát a hűtőbe tesszük.
Utána kiborítjuk óvatosan a tálból, eltávolítjuk a folpackot, és bevonjuk a tortabevonóval.

15875097 a8e3f7798f4b45e7d0455ff8fe411244 wm

Olvastad már?

Ezt is szeretjük