Gesztenyés bomba
Gesztenyés bomba
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g gesztenyemassza
- 2 ek porcukor
- 1 ek. rum
- 10 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
- 10 dkg meggy
- 10 dkg babapiskóta
- 1 dl tej
- 2 dl kávé
Elkészítés:
Először készítsük el a gesztenyés krémet. A gesztenyemasszához adjunk 2 ek. porcukrot, majd a vajat, a habtejszínt, a rumot, és keverjük krémesre gépi habverővel vagy botmixerrel.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Keressünk egy kb. 18-20 cm átmérőjű tálat, és béleljük ki folpackkal. Tegyük bele a krém felét, majd erre a meggy felét. Ezt ismételjük meg még egyszer.
A kávét a tejjel összekeverjük, majd egyenként belemártjuk a babapiskótákat, és ezeket az utolsó meggyes rétegre tesszük.
Legalább 8 órára tegyük a bombát a hűtőbe tesszük.
Utána kiborítjuk óvatosan a tálból, eltávolítjuk a folpackot, és bevonjuk a tortabevonóval.
