Tavaszi rántotta
Tavaszi rántotta
Hozzávalók 2 személyre
- 3 tojás
- 1 ek friss, aprított snidling
- 1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
- 1 szeletke lm vaj a sütéshez
- 1 paradicsom
- 2 hónapos retek
- 0.5 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint csípős paprika
- só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A paradicsomot, a retket, a lilahagymát, a fokhagymát apró kockára vágom, adok hozzá csípős paprikát, sózom, borsozom, megszórom aprított petrezselyemzölddel, alaposan összekeverem és félreteszem.
A tojásokat sóval, borssal felverem, hozzákeverem az aprított snidlinget és a petrezselyemzöldet.
Egy serpenyőben felhevítem a vajat, beleöntöm a tojásos keveréket és lassú tűzön addig sütöm, míg az alja szépen megbarnul, a teteje pedig szépen megszilárdul.
Ha megsült a tojás, kicsúsztatom egy tányérra, megtöltöm a zöldségekkel és forrón tálalom.
Jó étvágyat!
