Csőben sült spárga
Finom, tavaszi, tésztával készült ízletes egytálétel.
Csőben sült spárga
Hozzávalók 2 személyre
- 18-20 darab zsenge zöldspárga
- 2 szelet nagyméretű sonka
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- Gouda sajt
- 20 dkg fusilli száraztészta (bármilyen lehet)
- só
- őrölt feketebors
- néhány szál petrezselyemzöld
- kevés vaj a sütőtál kikenéséhez
Elkészítés:
A spárgát annyi vízbe feltesszük főni, amennyi ellepi, teszünk a vízbe 1-1 mokkáskanál sót, és cukrot. Kb. 10 percig főzzük. Kivesszük a vízből és kétfelé osztjuk, majd betekerjük 1-1 szelet sonkába (két csomagot készítünk).
Tűzálló üvegtálat vajjal kikenünk, a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a tálba tesszük.
Elkészítjük a besamel mártást: a vajon világosra pirítjuk a lisztet, felengedjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, besűrítjük. Ha kész, felaprított petrezselyemmel ízesítjük, rámerjük a tésztára, 2-3 kanálnyit hagyunk a tetejére.
Ráfektetjük a sonkába tekert spárgacsomagokat. Rámerjük a meghagyott besamelt, reszelünk rá sajtot, megszórjuk egy kevés, felaprított petrezselyemzölddel.
200 fokon addig sütjük, amíg piros lesz a teteje.
Frissen sülve, melegen kínáljuk.
Ebből az adagból 2-3 ember is jóllakik.
Jó étvágyat kívánok!



