Marhahús paradicsomszósszal

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagymamámtól tanultam ezt a jó kis ételt. Akkor is jó, ha túl sok hús marad meg a hétvégi levesből. Remek újrahasznosítás. Sertésből is finom.

Marhahús paradicsomszósszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg marhahús (levesben főtt)
  • 3/4-kg 1 kg krumpli
  • 2 nagyobb paradicsompüré (konzerv)
  • 2 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • cukor
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A húst főzzük meg a hétvégi leveseben. Így sokkal ízletesebb, mintha sima vízben főne. A marhának legalább 2 óra főzés szükséges, hogy megfelelően megpuhuljon.
Közben tegyük oda sós vízben vízben a krumplit is. (Pucoljuk meg, mossuk meg, kockázzuk fel.) Én felkockázva szeretem, de a végén össze is lehet törni.
A paradicsomszósz:
Készítsünk rántást a zsírból és a lisztből. (Minél "nagyobb" a rántás, annál sűrűbb a szósz.) Amikor már aranybarna, húzzuk félre, és mehet bele a pirospaprika. Utána öntsük fel hideg vízzel és tegyük bele a paradicsomot, majd alaposan elkeverjük, nehogy csomós maradjon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, már amikor szinte teljesen kész, cukrozzuk.
Tálalás:
A húst szeleteljük fel. 1-2 hússzeletet tegyünk a tányérra, mellé pedig mehet a krumpli és a mártás.

15864747 7d3688cd4e5b7a24dccce578d0baa9cd wm
Ezt is szeretjük