Marhahús paradicsomszósszal

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagymamámtól tanultam ezt a jó kis ételt. Akkor is jó, ha túl sok hús marad meg a hétvégi levesből. Remek újrahasznosítás. Sertésből is finom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg marhahús (levesben főtt)
  • 3/4-kg 1 kg krumpli
  • 2 nagyobb paradicsompüré (konzerv)
  • 2 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • cukor
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A húst főzzük meg a hétvégi leveseben. Így sokkal ízletesebb, mintha sima vízben főne. A marhának legalább 2 óra főzés szükséges, hogy megfelelően megpuhuljon.
Közben tegyük oda sós vízben vízben a krumplit is. (Pucoljuk meg, mossuk meg, kockázzuk fel.) Én felkockázva szeretem, de a végén össze is lehet törni.
A paradicsomszósz:
Készítsünk rántást a zsírból és a lisztből. (Minél "nagyobb" a rántás, annál sűrűbb a szósz.) Amikor már aranybarna, húzzuk félre, és mehet bele a pirospaprika. Utána öntsük fel hideg vízzel és tegyük bele a paradicsomot, majd alaposan elkeverjük, nehogy csomós maradjon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, már amikor szinte teljesen kész, cukrozzuk.
Tálalás:
A húst szeleteljük fel. 1-2 hússzeletet tegyünk a tányérra, mellé pedig mehet a krumpli és a mártás.

Blog.hu ajánló