Tavaszi karalábéleves

Tavaszi karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db zsenge karalábé
  • 3 db közepes krumpli
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 db leveskocka
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 3 púpos ek tejföl
  • kis csokor friss petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét és a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra feldaraboljuk.
Bő vízben elkezdjük főzni. Mikor megpuhultak a zöldségek, beízesítjük a fűszerekkel. Az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
A tejfölben csomómentesre elkeverjük a keményítőt, majd kevés forró levest teszünk hozzá és (behabarjuk vele a levest) folyamatos keverés közben hozzáöntjük a leveshez.
Megkóstoljuk, ha szükséges ízesítjük.
Tálalásnál tejfölt tehetünk még bele.

15864623 ca53116eeab23ff6568fccb13a713c43 wm
Ezt is szeretjük