Tavaszi karalábéleves
Tavaszi karalábéleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db zsenge karalábé
- 3 db közepes krumpli
- só
- bors
- ételízesítő
- 2 db leveskocka
- 1 ek étkezési keményítő
- 3 púpos ek tejföl
- kis csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A karalábét és a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra feldaraboljuk.
Bő vízben elkezdjük főzni. Mikor megpuhultak a zöldségek, beízesítjük a fűszerekkel. Az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
A tejfölben csomómentesre elkeverjük a keményítőt, majd kevés forró levest teszünk hozzá és (behabarjuk vele a levest) folyamatos keverés közben hozzáöntjük a leveshez.
Megkóstoljuk, ha szükséges ízesítjük.
Tálalásnál tejfölt tehetünk még bele.
