Klasszikus isler

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Klasszikus isler

Hozzávalók 8 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió
  • 2 dkg kakaó
  • 1 db tojás
  • késhegynyi sütőpor
  • 40 dkg szilvalekvár
  • 25 dkg étcsoki
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A szárazanyagokat (liszt, porcukor, dió, kakaó, sütőpor) összedolgozzuk, majd a margarin és a tojás segítségével összegyúrjuk. (Ne gyúrjuk túl sokáig a tésztát, mert \"rántásos\" lesz sütés közben.) Pihentessük a hűtőben fél órát. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztánkat. Szaggassunk belőle sütiszaggató segítségével kerek formákat. 180-200 C-on süssük meg, a tepsi alá nem kell papír, se zsiradék. Ha megsül, megtöltjük szilvalekvárral, hagyjuk szikkadni - akár egy napot. Áthúzzuk az islereket. Az étcsokit célszerű kevés olajjal hígítani. Az islerek tetejét színes cukorkákkal díszíthetjük. Még azelőtt szórjuk meg a cukorkával, mielőtt a csoki megkötne.

Ezt is szeretjük