Egzotikus csirkemell
Aki szereti a pikáns ízeket, annak feltétlenül ki kell próbálnia ezt a receptet! Nekünk nagyon ízlett, úgyhogy tuti, hogy többször az asztalunkra fog kerülni ez a mennyei finom étel :) Én 1 kg 80 dkg csirkemellből készítettem, a fűszerek ehhez a húsadaghoz vannak mérve, de természetesen, ha valaki sokallja a hús mennyiségét az felezze el, de akkor figyeljetek arra, hogy a fűszerek mennyiségét is felezzétek el ... Én kukoricás rizzsel tálaltam, de lehet burgonyával is ... attól függ, hogy ki melyik köretet szereti jobban.
Egzotikus csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 doboz paradicsompüré (1 doboz 150-os)
- 1 kg 80 dkg csirkemellfilé
- 2 kk. currypor
- 4 ek. méz
- só (ízlés szerint)
- étolaj (hagyma dinszteléshez + 3 ek.)
- 1 db vöröshagyma (közepes nagyságú)
- 4-5 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 4 kk. gyömbérpor
- 1 kk. csípős por (csípős paprika őrlemény)
- 2 csokor friss petrezselyem (apróra vágott)
Elkészítés:
1. A csirkemellet felkockázzuk, utána jól megmossuk és besózzuk, majd jól átforgatjuk, hogy a só a húst mindenhol érje. Így kb. 20 percig állni hagyjuk a sóban.
2. Utána kevés olajon az apró kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd beletesszük a csirkemellet és gyakran kevergetve először fehéredésig főzzük, majd utána még kb. 40 percig (amíg megpuhul) ... közben elkészítjük a paradicsomos masszát, amivel a végén leöntjük.
3. Egy mély tálba beletesszük a paradicsompürét, a 3 ek. olajat, a sót (ízlés szerint), a mézet, a curryport, a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a csípős port és az egészet jól összekeverjük.
4. Közben megnézzük, hogy meg puhult-e a hús, ha puha, akkor leöntjük a paradicsomos masszával és jól összekeverjük. Hagyjuk, hogy még egyet-kettőt rottyanjon, aztán pedig az apróra vágott petrezselymet rászórjuk, összekeverjük és máris félretesszük a tűzhelyről, mert elkészült.
5. Köretként rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! :)
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció