Dubarry csirkemell egyszerűen
Eddig sokkal bonyolultabbul készítettem, de barátnőmnél ettem ezt a változatot, és nagyon ízlett!
Dubarry csirkemell egyszerűen
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol
- fél kg csirkemellfilé
- 2 tojássárgája
- só
- bos
- szerecsendió
- 0.33 dl tejszín
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A karfiolt alaposan mossuk meg, szedjük rózsáira, és sós vízben főzzük meg.
A csirkemellet is megmossuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztben megforgatva egy kevés olajban pirosra sütjük.
A tojássárgákat elkeverjük a sajttal, tejszínnel, kevés borssal, szerecsendióval és egy kevés vízzel.
Egy kivajazott hőálló edénybe tesszük a hússzeleteket, majd rá a karfiolt, és nyakon borítjuk a mártással. A sütőben szép pirosra sütjük, kb. 40-50 perc alatt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept