Darált hússal töltött paprika

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szeretek kísérletezni, a friss hozzávalókból hirtelen ötleteket megvalósítani.
Az ételek úgy jönnek létre, hogy amikor elmegyek vásárolni, csak úgy kedvem szerint veszek azt, ami épp akkor tetszik vagy amit gusztusosnak találok .
Vagy amiket épp itthon találok!
De a legtöbb esetben úgy jönnek létre, hogy a férjem elmegy bevásárolni és letesz elém 3 szatyrot, és abban aztán minden van, de semmi nem passzol össze semmivel.
Azt mondja, azt főzöl, amit akarsz, úgyis finom lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6-8 színes kaliforniai paprika vagy paradicsompaprika
  • 70-80 dkg darált hús /én marhából készítettem/
  • kb. 15 dkg rizs
  • bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg sajtkrém /esetleg tömlős/
  • tetejére bármilyen reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat félbevágom, kicsumázom, sorba teszem a tepsibe, amibe előzőleg pici olajat és vizet öntöttem.
A darált húst lepirítom a fokhagymával, a vöröshagymával, pici vizet öntök rá, és hagyom puhulni. Sózom, borsozom.
Megkóstolom, ha puha, leveszem a tűzről. Belekeverem a megfőzött rizst. A sajtkrémet teljesen elosztom rajta. Ez össze is fogja a tölteléket. Ráhalmozom a paprikára.
Lefedem alufóliával, betolom a sütőbe. Kb. 180 fokon sütöm. Mikor a paprika puha, leveszem a fóliát. Picit pirítom a tetejét.
Ha szép sült, akkor kihúzom. Rászórok petrezselyemzöldet, picit visszatolom, hogy kiadja az ízét. Ezután rászórom a sajtot. Csak addig tolom vissza, hogy ráolvadjon.
Nagyon isteni az illata, és laktató étel.

Ezt is szeretjük