Gesztenyés krémes

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Az alaphoz

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek rum
  • 2 ek tej

A vaníliás krémhez

  • 2 tojássárgája
  • 7 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj

A tetejére

  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek cukor
  • 4 dkg csokoládéreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyemasszát a kekszmorzsával, vajjal és rummal összedolgozzuk sima masszává. Egy 30x20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen elkenjük rajta. A vaníliás krémhez 5 dl tejet fölforralunk. A maradék 2 dl tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, és a tojások sárgáját simára dolgozzuk. A forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzhelyről hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, elektromos habverővel krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a puha vajat is. Egyenletesen a gesztenyés alapra kenjük, és a hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínből és a cukorból keményt habot verünk, és a krém tetejére simítjuk. Reszelt csokoládéval megszórjuk, és 3 órát a hűtőbe dermesztjük.

1
2
3
Ezt is szeretjük