Csokoládés medvetalp

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csokoládés medvetalp

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 26 dkg liszt
  • 2 dkg átszitált kakaópor
  • _A töltelékhez ganache krém_
  • 10 dkg csoki
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojást, a porcukrot, a sót, és a puha vajat keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük.
A lisztet és a kakaóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.
A tésztát csillagcsöves habzsákba (kb. 1 1/2 cm nyílású) töltjük egymástól elegendő távolságra, és medvetalp-formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőbe helyezzük, 10 perc alatt készre sütjük 170 fokon, légkeverésesben.
A kekszeket hagyjuk kihűlni, és ezután töltjük majd meg.
A ganache krémet nem árt előző nap elkészíteni, és a hűtőben tartani, majd amikor szükség van rá, csak elővesszük, krémessé keverjük a robotgéppel, vagy keverőlapáttal, és már tölthetjük is a süteményünket vele.
A csokoládét gőzfürdő felet megolvasztjuk, majd a tejszínt simára keverjük vele, levesszük a gőzről, és kevergetjük addig, míg a vajat hozzátéve az el nem olvad benne. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap elővesszük, habosra keverjük, és megtöltjük a medvetalpak egyik felén a tölteléket, és könnyedén az üreset rányomjuk a tetejére. Kakaóporral megszórva szervírozzuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük