Csokoládés medvetalp

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csokoládés medvetalp

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 26 dkg liszt
  • 2 dkg átszitált kakaópor
  • _A töltelékhez ganache krém_
  • 10 dkg csoki
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojást, a porcukrot, a sót, és a puha vajat keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük.
A lisztet és a kakaóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.
A tésztát csillagcsöves habzsákba (kb. 1 1/2 cm nyílású) töltjük egymástól elegendő távolságra, és medvetalp-formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőbe helyezzük, 10 perc alatt készre sütjük 170 fokon, légkeverésesben.
A kekszeket hagyjuk kihűlni, és ezután töltjük majd meg.
A ganache krémet nem árt előző nap elkészíteni, és a hűtőben tartani, majd amikor szükség van rá, csak elővesszük, krémessé keverjük a robotgéppel, vagy keverőlapáttal, és már tölthetjük is a süteményünket vele.
A csokoládét gőzfürdő felet megolvasztjuk, majd a tejszínt simára keverjük vele, levesszük a gőzről, és kevergetjük addig, míg a vajat hozzátéve az el nem olvad benne. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap elővesszük, habosra keverjük, és megtöltjük a medvetalpak egyik felén a tölteléket, és könnyedén az üreset rányomjuk a tetejére. Kakaóporral megszórva szervírozzuk.

1
2
Ezt is szeretjük