Mimóza tojássaláta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lajos Mari receptje volt az ihlet.

Mimóza tojássaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 szem közepes alma
  • 1 dl citromlé
  • 10 dkg sajt
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • bors- ízlés szerint
  • 5 szál újhagyma
  • 6 kemény tojás
  • 1 csomag olaszos salátakeverék
  • _Díszítés_
  • 1 db paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Meghámozunk 4 közepes méretű almát, a kis lyukú reszelőn lereszeljük, s rögtön meglocsoljuk a citromlé felével, nehogy megbarnuljon. Hozzáadjuk a sajtot, amit nagy lyukú reszelőn szeltünk le, a majonézt, a tejfölt, kedvünk szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A megtisztított hagymákat felkarikázzuk, a maradék citromlével meglocsoljuk. A főtt tojásokból négyet karikákra vágunk, a másik két tojásnak a fehérjét lereszeljük, a sajtos, almás krémhez keverjük, a sárgájákat félretesszük. Egy nem túl mély tálat kibélelünk olasz salátakeverékkel, belesimítjuk a krém kétharmad részét, megrakjuk a tojáskarikák felével, majd tovább rétegezzük a krémmel, a tojás- és hagymakarikákkal, amíg csak a hozzávalókból tart. A félretett tojássárgákat közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a saláta tetejére szórjuk, mintha megannyi mimózavirág lenne. Alufóliával letakarjuk, és 1-2 órára a hidegre tesszük. Előételként is kínálhatjuk.

Ezt is szeretjük