Csülkös bableves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csülkös bableves

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg füstölt csülök
  • fél kg tarkabab
  • 3 nagy sárgarépa
  • 2 nagy fehérrépa
  • fél zellergumó
  • 4 közepes nagyságú krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Rántáshoz

  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 kk. őrölt pirospaprika
  • petrezselyem

Tálaláshoz

  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A babot előző este áztassuk be.
Készítsünk elő mindent, mossuk meg a zöldségeket, amit kell vágjunk fel. A sárgarépát, a fehérrépát nagyobb karikákra szeleteljük. Először a csülköt tegyük oda főni. Ha puha, csontozzuk le, vágjuk kockákra. Ezt is el lehet végezni már előző nap.
A levet ne öntsük ki, mert az lesz a bableves alapja. Ha nagyon sós, felesben keverni lehet sima vízzel.
A csülkös lébe tegyük a babot, a répákat, a hagymákat, a zellergumót, amikor félig kész minden, mehet hozzá az ugyancsak felkockázott krumpli. Főzzük addig, amíg minden megpuhul.
Készítsük el a rántást. A zsíron pirítsuk világosra a lisztet, majd tegyük hozzá az apróra vágott petrezselymet, a legvégén pedig a pirospaprikát, és engedjük fel hideg vízzel. Én ekkor bele szoktam tenni a csülköt is, hogy együtt még kb. 10-15 percig forrjon minden. Tejföllel tálaljuk. Aki még sűrűbbre szeretné a levest, tehet bele csipetkét is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük