Klasszikus körteleves
Klasszikus körteleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db vilmoskörte
- 12 dkg cukor
- 1 késhegynyi só
- 2 szem fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 1 citrom héja és 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál
- őrölt fahéj
- 1 rúd vanília kikapart magja
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- víz
Elkészítés:
1,5 liter vizet felteszünk a tisztított, felkockázott körtével, a cukorral, a citromlével és reszelt héjával, fűszerekkel és ízesítőkkel főni. A gyümölcs puhulása után a tejfölt a keményítővel habverővel simára elkeverjük, majd a főzőléből kiveszünk, és azt hozzáadva jól elkeverjük, a levest csomómentesen behabarjuk. A tetején őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk, citromillatú bazsalikommal vagy citromfűvel díszítve.

