Ínyenc csirketokány
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Lady Gaga megint a felismerhetetlenségig átalakult: így még senki nem reklámozott pezsgőt »
- Felturbózza a hajnövekedést, és csökkenti a szálak elvesztését: a rizsvíz filléres csodaszer »
- A ’90-es évek imádott stílusikonja volt a fiatalon elhunyt Kennedy-feleség: Carolyn Bessette szettjeiért rajongtak a nők »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Valódi női testek este, vetkőzés után
Tipikus, dobjuk össze, hadd szóljon az étel.
A legjobb ételek akkor születnek, amikor az ember improvizál, na ez is olyan...finom.
Kedveljük a csirkéből készült ételeket, így mindig próbálok kísérletezni, valami újat kitalálni. A családtagok a legjobb alanyok, hogy újdonságokat teszteljünk....ha átment, megtartjuk!
Ínyenc csirketokány
Hozzávalók 4 személyre:
- kb. 60 dkg csirkemellfilé
- 2 közepes fej vöröshagyma
- néhány szelet sonka és paprikás szalámi
- 1 doboz konzerv kukorica
- só
- bors
- egy marék friss bazsalikomlevél
- ízlés szerint friss csípős paprika
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag spagetti
Elkészítés:
A hagymát félbevágjuk, felszeleteljük, olajon sütni kezdjük, sózzuk, borsozzuk. Csíkokra vágjuk a sonkát és a szalámit, hozzákeverjük, rövid ideig együtt sütjük, a csirkehúst szintén csíkokra felvágjuk, összekeverjük, együtt pároljuk. Ha már puha a hús, beleöntjük a konzerv kukoricát (levét szűrjük le és fogyasszuk el, nagyon finom), vágjuk kisebb darabokra a bazsalikomlevelet, tegyük hozzá a felaprított csípős paprikát. Forraljuk jól össze, öntsük hozzá a tejszínt és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd.
A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, az elkészült tokánnyal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp: kolbászt, tarját vagy bármi mást is tehetünk bele, ahogy szeretnénk. Ha sűrűbben szeretjük a mártást, egy kevés étkezési keményítőt keverhetünk a tejszínbe.




Még több recept