Kolbászos, tojásos rakott tarhonya
A tarhonya sokféleképpen variálható és kiadós alapanyag. Számomra egy jó étel például vacsorára.
Kolbászos, tojásos rakott tarhonya
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg tarhonya
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
- 4 tojás
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 teáskanál vaj a tálhoz
- 2 evőkanál aprított snidling
- 5 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
1. A tarhonyát pirítsuk meg az olajon, sózzuk, majd 5-6 dl vízzel felöntve, fedő alatt főzzük puhára (szükség szerint adjunk még hozzá vizet). A tojásokat főzzük keményre, pucoljuk meg és szeleteljük fel. A kolbászt karikázzuk fel.
2. Egy nagyobb jénai tálat vajazzunk ki, terítsük el benne a tarhonya felét. Tegyük rá a karikára vágott kolbászt, tojást, sózzuk, borsozzuk, majd öntözzük meg a snidlinggel elkevert tejföl felével.
3. Borítsuk be a maradék tarhonyával, locsoljuk meg ismét tejföllel, majd szórjuk meg a reszelt sajttal a tetejét. 180 °C-os sütőben 20 perc alatt süssük készre.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept