Pirított mandula
Egy régi kedves ismerősöm készített ilyet, tőle kaptam pár éve az ihletet. Pusztán türelemre van hozzá szükség, az eredmény pedig mennyei! Igazi, finom, téli ropogtatnivaló!
Pirított mandula
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg pucolt, de hántolatlan mandula
- só
- víz
Elkészítés:
Tegyünk fel annyi sós vizet forrni, amennyiben az 1 kg mandula kényelmesen elfér. Mikor a víz forrni kezd, tegyük bele az összes mandulát és forraljuk tovább még pár percig. Erre azért van szükség, hogy a mandulára száradt héj bepuhuljon és könnyen leváljon. A tűzről levéve várjuk meg, amíg kihűl egy kicsit vagy öntsük át hideg vízbe és kezdjük el a magokat kinyomkodni a héjukból. Érezni fogjuk, hogy a magok szépen elváltak a bundájukból, forognak benne, így könnyen kiszedhetőek. A kopasz mandulát kisebb adagonként tegyük egy lefedhető műanyag dobozba. Ha már összegyűlt a doboz negyedéig, akkor sózzuk meg alaposan, zárjuk rá a fedőt és jól rázzuk össze, hogy a só mindegyik magot érje. Ezután öntsük egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe. A pucolástól a sózásig addig ismételjük a folyamatot, amíg el nem fogy a mandulánk. Ezután tegyük 200 fokon előmelegített tepsibe és légkeverésen pirítsuk körülbelül 20-30 percig. Pirítás közben meg is kavarhatjuk, hogy egyenletesen piruljanak.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció