Brokkolival töltött hús
Brokkolival töltött hús
Hozzávalók 6 személyre
- 6 szelet csirkemell
- só
- bors
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 brokkoli
Panírhoz
- liszt
- 3 tojás
- zsemlemorzsa
- 1 kis pohár tejföl
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellfilét szükség esetén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
A brokkolit rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, sós vízben feltesszük főni. Ha megpuhul, lecsöpögtetjük, és a hús közepére helyezzük. Megszórjuk a húst és a brokkolis részt reszelt sajttal, majd óvatosan feltekerjük a szeleteket. Hústűt is használhatunk.
Ezt követen panírozzuk a húst. Először lisztbe forgatjuk. A tojáshoz tejfölt keverünk, a liszt után abba tesszük a csirkét. Végül zsemlemorzsában is megforgatjuk.
Forró olajban kisütjük a húst.
Én krumplipürével szeretem a legjobban.
