Forró puncs egyszerűen

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Németországban tanultam, egyetemista korom teleinek egyik kedvence.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 l száraz vörösbor
  • 1 l narancslé
  • 250 g kristálycukor
  • 8 tojássárgája
  • 0,5-1 dl rum
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk szegfűszeg
  • ½ csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgáját cukorral elkeverjük, majd vízfürdő felett robotgéppel habosra keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a víz.
Amikor krémessé válik, apránként adjuk hozzá a vörösbort, amíg kissé lehűl.
Öntsük át egy nagy főzőedénybe, adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslét, rumot és a fűszereket.
Négy-öt percig lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzzük.
Nagy puncsos tálban tálaljuk.

Ezt is szeretjük